Már rozsdásodik néhány Tesla Cybertruck

2024.02.16. 08:02

A napokban két Cybertruck tulajdonos számolt be arról, hogy autójuk apró foltokban elkezdett rozsdásodni egy esős időszak után - szúrta ki a Business Insider.

A Cybertruck Owners Club fórumon egy Raxar nevű felhasználó arról írt, hogy február elsején vette át Cybertruckját, amely során figyelmeztették őt, hogy aznap esni fog az eső és parkoljon vele fedett helyre, mert az esőtől rozsdásodhat. Az autó ettől függetlenül az esőben is állt, amitől tényleg megjelent rajta a rozsda, amiről képeket készített:

A rozsdamentes acél neve ellenére is rozsdásodhat. Ez megtörténhet káros vegyi anyagok, sóoldat, zsír vagy tartós hőhatásnak való kitettség esetén, de a víz is ugyanúgy kiválthatja ezt a hatást.

Egy másik felhasználó is ugyanilyen eső utáni rozsdásodásról számolt be, de annyival bővítette a sztorit, hogy már megjárta a Tesla szervizközpontját. Beszámolója szerint a márkaszerviz feljegyezte a keletkezett kárt és javíthatónak titulálták azt. Viszont azért nem javították még ki, mert a szerviz akkor nem rendelkezett a javításhoz szükséges eszközökkel, szerszámokkal.

A Cybertruck használati útmutatója (még) nem elérhető az interneten, viszont arról a tulajdonosok már posztoltak belőle pár helyre. Így derült ki egyebek között, hogy a Cybertruckon nincsen lakkréteg, ami megvédené a lemezeket. Emiatt pedig olyan autó mosási tanácsokat ad az útmutató, mint például „azonnal távolítsa el az autó felületéről a maró anyagokat (pl. zsír, olaj, madárürülék, fa gyanta, elpusztult rovarok, kátrányfoltok, útszóró só)”.