Olcsóbb lesz a Lucid Air, mert nem vásárolnak belőle eleget

2024.02.16. 11:41

A Lucid kénytelen Air modelljének az árán csökkenteni, ugyanis a vártnál sokkal kisebb a kereslet. Viszont a legjobban felszerelt verzió ára változatlan marad.

Előfordul, hogy egy gyártó autóját nem veszik annyian, mint ahogyan azt elképzelték. Ez egy nagyobb márkánál, mint például a Ford vagy a Toyota nem olyan nagy baj, de a Lucidnak (jelenleg) csak egy modellje van és azt is kevesen veszik.

Az Air mindig is egy luxus-szedán volt, ezáltal az ára is olyan. Nagy számokat nem várt tőle a Lucid, de a jelek szerint már ezt sem tudják megugrani. Ezért a Pure, Touring és Grand Touring felszereltségek árán faragnak. A legolcsóbb, Pure ára 7500 dollárral (2,7 millió forint) esik, emiatt pedig már olcsóbb a riválisánál, a Tesla Model S-nél.

Az összkerekes Touring verzió ára esett a legnagyobbat, 8000 dollárt, így már "csak" 79 400 dollárba, vagyis 28,7 millió forintba kerül. A Grand Touring ára viszont ezekhez képest alig változott, egy ezressel lett olcsóbb, vagyis már csak 111 400 dollárba kerül (40,2 millió forint).

Az Air legdurvább változata, az 1234 lóerős Shappire viszont továbbra is negyed millió dollárba kerül, ami kellemes 90 millió forintot jelent. Ettől függetlenül a Lucid nem szenved annyira, hiszen hamarosan kapható lesz második modelljük, a Gravity, valamint már készült egy lesifotó a pickupjukról is.