Bő 1100 lóerős szörny érkezik a spanyol hiperautó-gyártótól

2024.02.22. 09:59

Újabb konkurens érkezik abba a ligába, ahol a horvát Rimac Nevera és az olasz Pininfarina Battista versenyez. Ezeregyszáz lóerő feletti hiperautót fog piacra dobni hamarosan a nagy múltú spanyol autógyártó, a Hispano Suiza.

A márka 2019-es újraalapítása óta nem tétlenkedtek és egyből a hiperautók ligájában kezdtek el dolgozni. Először megérkezett a Carmen, majd azt követte a Carmen Boulogne, amik közül már utóbbi is egy 1114 lóerős elektromos hiperautó. Ez sem gyenge adat, de a hozzátartozó – és villanymotor révén instant odacsapó – 1150 Nm forgatónyomatékkal az alig bő 1,6 tonnás autónak 2,6 másodperc egy 0-100-as sprint.

A kardán alagútban és a hátsó ülések alatt rejt el 80 kWh folyadékhűtéses akkumulátort, ám a hamarosan bemutatásra kerülő Carmen Sagrera elvileg már 103 kWh fog tudni felmutatni. Azzal kapcsolatban már vannak pletykák, hogy még erősebb lesz, mint elődei, tehát simán 1100 lóerő fölé licitál majd, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a nagyobb akkumulátor jelenthet-e majd nagyobb hatótávot. Jelenleg a Boulogne a 700 voltos rendszerével és 80 kWh-s kapacitásával 400 km megtételére képes egy töltéssel.

A technikai adatok körül egyelőre túl sok a kérdőjel és a most megmutatott rövid videó is csak azt bizonyítja, hogy durva aerodinamikával és rengeteg szénszálas elemmel érkezik majd az új modell. A bemutatást 2024 júniusára tervezik, ami egybevág majd a spanyol márka 120. évfordulójával.

Forrás: Carbuzz