Elképesztő, mit úszott meg élve egy amerikai futár

2024.02.23. 06:13

Durva baleset történt egy amerikai vasúti átjárónál még 2021-ben. Egy Alexander Evans nevű Amazon futár nem vette észre a gyorsan közeledő vonatot, és óvatlanul a sínekre hajtott. Mivel az átkelőnél sem sorompó, sem fényjelzés nem működött, semmi sem figyelmeztette a közeledő veszélyre, ő pedig nem nézett rendesen körül.

Az esetről most egy új videó is napvilágot látott, melyet a férfi járművének fedélzeti kamerái rögzítettek. A felvételeken minden eddiginél jobban látszik, milyen elképesztő szerencséje is volt a Evans-nek.

 A vonat épp csak a vezetőülés mögött találta el a furgont, amely azonnal kettészakadt a becsapódás erejétől. A jármű hátulját a vonat még hosszú ideig tolta maga előtt, az eleje viszont - melyben Evans is ült - szinte érintetlenül úszta meg a balesetet, és csak arrébb lökődött a sínek mellé.

 Evans utólag azzal magyarázta a balesetet, hogy az út, amin a vasúti átkelőhöz érkezett, párhuzamos a sínekkel, így a vonat mögüle tűnt fel. Ezen kívül egyik fülére süket, így csak későn hallotta meg, hogy a közeledő mozdony dudál.