A GM szerint a vásárlóik érdekében késnek a villanyautóikkal

2024.02.26. 15:32

Nem áll jól a General Motors szekere az utóbbi időben. Nemrég három új modelljük, a GMC Canyon, a Chevrolet Colorado és a Blazer villanyautó értékesítését is le kellett állítaniuk szoftveres hibáik miatt, de a jelenleg fejlesztés alatt álló elektromos modelljeiket is halasztaniuk kellett.

Paul Jacobson, a GM pénzügyi vezető szerint ennek ellenére sincsenek komoly bajban, pusztán a legjobbat akarják adni a fogyasztóiknak, a mennyiség helyett pedig a minőségre koncentrálnak.

Chevy Bolt 02 resize

"Volt néhány sajnálatos késésünk a programjainkban, jelenleg pedig azon dolgozunk, hogy az utolsó problémákat is kiküszöböljük. A legfontosabb dolog - főleg, mikor egy új platformról van szó, mint most a villanyautókról - hogy megfelelő minőséget kell nyújtani az ügyfeleknek. Könnyű lenne elkövetni azt a hibát, hogy túl gyorsan a mennyiségi célokra koncentráljunk, de ezt mi nem akarjuk." -mondta.

Jacobson azt is hozzátette, hogy a gyártó nagy reményekkel elindított Ultium platformja akkor lehet nyereséges, ha évi 200 000 erre épült modellt tudnak eladni.