Ijesztő csokor a magyar sztrádákról: szemben a többiekkel, lopakodás a lehajtón

2024.02.27. 06:54 Módosítva: 2024.02.27. 06:56

Az autópályakezelő Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. három balesetveszélyes esetet vett videóra. Szinte felesleges a kommentár.

  • Az első esetben egy műszaki hibás autót hátrafele, forgalommal szemben, a felhajtón keresztül vontatott ki egy másik autó.
  • Másik alkalommal egy személyautó lopakodott végig a leállósávon, lehajtótól lehajtóig. A szabályosan közlekedők jelzéseire sem volt hajlandó megfordulni.
  • A harmadik esetben egy kamionosnak volt mindegy, hogy éjszaka hol megy. Őt a rendőrök terelték át a megfelelő oldalra 3 kilométer megtétele után.

A szituációk egyáltalán nem viccesek, sokkal inkább veszélyesek. Baleset szerencsére egyik esetben sem történt.

Az MKIF újra elmondta az elméletileg kézenfekvő dolgokat:

- ne hajts fel szembe!

- ne tolass!

- ne fordulj meg!

A forgalommal szemben felhajtó autó az egyik legváratlanabb dolog, amivel az autósok találkozhatnak az autópályákon. Tolatni, megfordulni autópályán, gyorsforgalmi úton tilos és életveszélyes! Ha pedig eltévesztettük a kihajtót, soha ne forduljunk vissza, ne tolassunk. Menjünk el a következő lehajtóig és onnan, a KRESZ szabályait betartva közelítsük meg a számunkra tökéletes lehajtót. Ne kockáztasd a saját életedet, másokét pedig pláne ne!

Kérünk mindenkit, hogy a saját sávjában menjen, szabályosan!