Beszánt a Nissan egy applikációt, ami sok Leaf-tulajt értinthet

2024.02.28. 17:37

A Nissan április elsején lelövi a NissanConnect EV mobilis applikációt, amivel több tulajt is kellemetlen helyzetbe hozhat. Ezzel az applikációval lehet telefonról, távolról elindítani például a hűtést és a fűtést, az időzített töltést, illetve az autóval kapcsolatos statisztikákat is így lehet elérni.

A Nissan e-mailben tájékoztatta a tulajdonosokat a várható változásról. Az applikációt a közleményük szerint 2024 április elsején állítják le. Az optimistábbak az időpont miatt reménykedhetnek, hogy csak tréfáról van szó, de erre kicsi az esély.

DSC 1081

Ahogy a Nissan is írja, erre a lépésre azért kényszerültek, mert egyes Leaf és eNV200 modellek régebbi, 2G-n keresztül kommunikáltak, ezeket a hálózatokat azonban a világ több pontján hamarosan leállítják. A változás a 2016-ig gyárott Leafeket és eNV200-akat érinti, ami elég sok autó.

Mivel Magyarország még kitart a 2G mellett, egyelőre nem világos, hogy a magyar felhasználókat is érintheti-e ez a lépés. Itt a fő kérdés tehát az, hogy a tervezett átállás miatt a Nissan végleg lelövi az alkalmazást, és senki nem tudja majd használni, vagy csak azokon a piacokon szűnik meg a támogatás, ahol tényleg megtörténik a 2G lekapcsolása. Az biztos, hogy a valós tapasztalatokra 2024 áprilisáig várnunk kell, hiszen addig még biztosan élni fog a NissanConnect EV app.

Kerestük a Nissant is, akik egyelőre nem tudtak semmi konkrétumot mondani a témával kapcsolatban. A cikket később frissítjük, amennyiben kapunk tőlük hivatalos információkat a magyarországi autók érintettségével kapcsolatban.

Forrás: Nissan