Lezárult a vizsgálat: döntött a Red Bull Christian Horner csapatfőnök jövőjéről

2024.02.29. 10:33

Kényes vádak kereszttüzébe került az elmúlt hónapban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. Az első hírek arról szóltak, hogy belső vizsgálat indult az 50 éves szakember ellen, aki állítólag „elfogadhatatlan vezetői magatartást” tanúsított egy alkalmazottjával szemben.

Később további részletek is kiszivárogtak az ügyről. Kiderült, hogy Horner mellett egy női alkalmazott lehet érintett, akivel a vádak szerint szexuális jellegű üzeneteket váltott a csapatfőnök. Ezeket az értesüléseket azonban a csapat nem erősítette meg.

GettyImages-1806661770


Eleinte úgy látszott, valóban Horner karrierje forog kockán. A Red Bull legfelsőbb döntéshozói állítólag még távozásra is kérték a brit szakembert, aki azonban végig tagadta a vádakat. A csapatfőnök így a vizsgálat ideje alatt is maradt a pozíciójában: megjelent a Red Bull 2024-es autóbemutatóján és a szombaton esedékes Bahreini nagydíjra is elindult.

Végül szerda késő délután érkezett a hír: a külső szakértő bevonásával végzett vizsgálat lezárult, Hornert pedig ártatlannak találták.

Az ügy végére tehát pont került, de a Red Bull továbbra sem hajlandó konkrétumokat elárulni sem a Hornert érintő vádak, sem a bizonyítékok, sem a döntés mögötti érvelés kapcsán. A vizsgálat dokumentumai – beleértve a zárójelentést is – titkosak, mivel privát információkat tartalmaznak.