Lejjebb faragja árait a BYD

2024.03.01. 10:33

Volt olyan modellje a BYD-nak, amely eddig nem lett olcsóbb az árháború ellenére. Most változott a helyzet.

A BYD újabb árcsökkentéssel búcsúztatja a telet. Ezúttal a jávorszarvasteszten nehézkesen irányítható Han szedánok és a Tang SUV-k bolti árát faragták le tovább pörgetve azt az árversenyt az elektromos meghajtású autók piacán.

Ma már a tavalyiakat jóval meghaladják a vevőcsalogató árcsökkentések. A frissen piacra dobott Han modelleket konnektorból tölthető meghajtással és tisztán elektromos változatban is gyártják. Ezek alapárát több mint 10 százalékkal vágták meg a kínai piacon. A Tangok esetén még ennél is nagyobb, 14 százalék feletti az árcsökkentés – derül ki a Reuters ár-összehasonlításaiból.

Ezek a lépések alig egy héttel követik az akkumulátoros Dolphin ferdehátú és a konnektorból tölthető és tisztán akkumulátoros változatban is elérhető Qin Plus szedán árának csökkentését. Az utóbbi autó hibrid változatának árát 20, a tisztán elektromosét 15 százalékkal mérsékelték. Ezt megelőzően tavaly már volt egy 8 és 11 százalékos árcsökkentés ennél a típusnál. A Tang SUV ára tavaly nem változott 2022-höz képest. Az új árak összességében azt mutatják, hogy a BYD minden korábbinál jelentősebb diszkonttal kínálja autóit a kínai piacon.