Lakberendezési tippünk: szerezz Lambo V12-esből készült dohányzóasztalt

2024.03.10. 14:55

A Lamborghinik identitásához évtizedek óta hozzátartozik a gyönyörű hangon éneklő, V12-es szívómotor. Nem csoda hát, ha valaki a lakásában is szívesen lát egyet ebből az olasz műremekből még akkor is, ha beindulni jó eséllyel már sose fog.

Az autóalkatrészekből készített lakberendezési tárgyak rohadt jól tudnak mutatni egy lakásban, de nem mindig egyszerű ezekből igényes darabot találni. Utóbbi azért nem is lehetetlen: itt van például ez a csodás dohányzóasztal, ami egy Lamborghini V12-esből készült.

Már elsőre is látszik, hogy az alkotó nem magát a motort szerette volna kiállítani, hiszen rengeteg eleme hiányzik. A V12-es legjellegzetesebb alkatrészeit jól fel lehet ismerni, de az asztal kellően szellős ahhoz, hogy ne legyen zsúfolt, és ne is keltsen elnagyolt benyomást.

A Lamborghini Diablóból származó motorból kikerült a tizenkét dugattyú és hajtókar, ezeket a blokkra kívülről erősítették fel. A dugattyúk tetejére került az üveglap, amin keresztül gyönyörűen látszanak az alkatrészek. Menő részlet az üveg fém szegélye, viszont a hatalmas, aranyszínű Lamborghini embléma már kevésbé ízléses.

A V12-est a közelmúltban kínálták eladásra a Bring a trailer oldalán, de már lecsúsztál róla, elkelt. Az aukción végül 16500 dollárt, vagyis nagyjából 6 millió forintot adtak érte, ami még úgy is igen borsos árnak tűnik, hogy egy Lamborghiniből származik a motor.

Forrás: Bring a trailer