Terepet is kapsz a kicsinyített terep-Porsche mellé

2024.03.11. 15:34

A 911 Dakar megjelenése erősen meglendítette a fokozottan terepképes Porschék népszerűségét. Egyre több a sima 911-ből átépített példány, sőt, akadnak modellek és játékok is szép számmal. Most a Playmobil mutatta be a saját 911 Safariját, ami nagyon menő lett.

Egy régi 911-ről van szó, ami egyébként már eddig is létezett a Playmobil kínálatában csak épp más változatban: a már kapható 911 RS 2.7 mellé érkezik a 911 Safari.

Az újdonságot egyébként 911 RS 2.7 Offroadnak hívja a gyártó, ami bár a valóságban nem létező modell, így fel tudták használni a már létező játékautó kaszniját. Így lehet, hogy megmaradt a hátsó kacsaszárny és a jellegzetes téglatest is az első lökhárító közepén, sőt, a kerekek is ugyanolyanok, mint a sima RS-re szerelt darabok.

A hasmagasságot azért megnövelték, illetve az Offroad kapott még gallytörőt, haspéncélt, tetőcsomagtartót és összesen hat darab kiegészítő lámpát. A szett része egy bukósisakos figura, sőt, még ásót és terepet is adnak hozzá: utóbbi egy műanyag kődarab, ami a zord terepviszonyokat szimbolizálja.

A 911 Offroad készlet egyébként nagyon jól sikerült: vagány a színösszeállítás, szépek az arányok, és ötletesek a kiegészítők is. A Playmobil Porsche nem is olyan kicsi: 25 centi hosszú és 11 centi széles, tehát valamivel nagyobb, mint egy 1:18-as méretarányú modellautó.

A hatalmas és részletes, főleg felnőtteknek készülő Legókhoz képest a Playmobil egyértelműen gyerekeknek szánja a termékeit. Ennek megfelelően ez a 911 is elképesztően strapabíró műanyagból készül, amit hosszú ideig lehet nyektetni, mire elfárad.

A cikk írásának pillanatában az új 911 ára még nem ismert, de jó kiindulási alap, hogy a 911 RS 2.7 teljes ára nagyjából 20 ezer forint körül alakul.

Forrás: Playmobil