Tűzcsap intézett el egy Lexus LFA-t, 180 milla lesz megjavítani

2024.03.11. 13:56

A Lexus LFA a márka egyik legkülönlegesebb modellje, ami mára baromi drága, gyűjtői klasszikus lett. A rajongás nem alaptalan, hiszen az LFA a világ egyik legszebb hangú V10-esét hordja a motorházteteje alatt, és mindössze 500 darabot gyártottak belőle.

Amikor egy ennyire ritka és finom tárgy komolyabban megsérül, az mindig rendkívül szomorú. A közelmúltban pont ez történt: esős időben összetörtek egy csodálatos LFA-t.

Vizes úton csúszott meg a Lexus, és elég szerencsétlenül kapott el egy tűzcsapot, ami csúnyán meglékelte. A rosszul járt LFA a ThatDudeInBlue művésznevű youtuberhez került, aki felmérte a károkat: bár elsőre nem tűnnek annyira szörnyűnek az autó sérülései, a javítási költségek így is elképesztőnek ígérkeznek.

A leglátványosabb sérülés az utasoldali, karbonból készült ajtón ütött lyuk, illetve ezen az oldalon többek között a küszöb is megrongálódott. Sajnos az LFA mindkét oldala komoly sérüléseket szenvedett, de a hátulján is kevés ép alkatrész maradt.

A becslések szerint körülbelül félmillió dollárba, azaz 180 millió forintba fog kerülni a javítás. Ez rengeteg pénz, de azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy sérülésmentes LFA ára ennek bőven a duplája, vagy inkább több, így valószínűleg megéri megmenteni.

Forrás: ThatDudeInBlue - Youtube