Falhoz vágott egy motorost, majd tetőre rakta a Renault-t egy részeg sofőr

2024.03.18. 14:17

Ha az ember motorra ül, akkor érdemes felvenni egy előzékeny és nyugodt viselkedést, hiszen sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint egy autós akit véd a karosszéria. Az erőviszonyokat remekül szemlélteti az a súlyos eset, amit nemrég egy motoros sisakkamerája vett fel Brazíliában.

A videón az látszik, hogy több motoros mozog egyszerre egy kétsávos úton, de lassan utoléri őket a forgalom. A belső sávban három motoros érkezik, mögöttük pedig szorosan egy Renault Kwid, amit nálunk úgy ismernek, hogy Dacia Spring. Az autós elkezd besorolni a belső sávba, hogy előzzön, de ott két motoros halad. Egyiküket komoly lendülettel falhoz vágja a kis Renault, majd elveszti az egyensúlyát, keresztbe áll, megpördül és a talpán áll meg.

A videót készítő motoros megáll mellette és megpróbálja berúgni az ablakát, majd feltépi az ajtót és üvöltözik az autóssal ahelyett, hogy segítene elesett társának. Persze nem sokkal később ez is megtörtént, de a videó itt véget ért. Értesülések szerint a baleset során elütött motorosnak eltört a lába, ezen túl viszont nem sérült meg komolyabban, ahogy az autós is megúszta.

Drunk driver ran over one guy - thankfully he wasant lucky to escape. Happened in Brazil today.
byu/Milenisco inmotorcycles

Utóbbinál csak akkor borult a bili, amikor kiderült, hogy a véralkoholszintje 0,46 mg/l volt, ami Brazíliában a megengedett szint hétszerese. A férfit elfogták a helyi hatóságok és letartóztatták. Valaki kifizette számára az óvadékot, ezért szabadlábon védekezik, ám a felelősségre vonást valószínűleg nem ússza meg.

Forrás: Carscoops