Most te döntheted el, hol trafizzanak a rendőrök

2024.04.04. 06:11

A Magyar Rendőrség idén is csatlakozik ahhoz a ROADPOL akcióhoz, amely során egy teljes napon keresztül mérik az autósok sebességét. A Speedmarathon nevű program érdekessége, hogy nemcsak a megszokott helyeken, hanem ott is mérnek majd, ahol esetleg te akarod.

A terv Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi államból indult, és azóta Európa több országában is elterjedt. Az akció keretein belül április 19-én reggel 6 órától másnap reggel 6-ig folyamatosan figyelik majd az autósokat traffipaxokkal olyan helyeken, amelyeket az állampolgárok javasolnak. Természetesen minden helyszínre nem állíthatnak kamerát, ezért válogatnak majd a speedmarathon@tolna.police.hu címre beküldött ötletekből. Ha valaki érzi magában az indíttatást, akkor április 3-án 11 órától 8-a délig küldheti majd a javaslatokat.

04.03. Speedmarathonhoz kép 0

Miután a rendőrség átválogatta és kijelölte a helyszíneket, hivatalos tájékoztatást adnak ki az eredményről, így nem rejtett traffipaxokra kell majd számítani. Elsődlegesen a sebességtúllépést vizsgálják majd a hatóságok, ettől függetlenül nem hunynak majd szemet egyéb szabálysértések felett sem.

Forrás: Police.hu