18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az 58-as főúton csapatták ketten, halálos kimenetelű hármas karambol lett belőle

2024.05.05. 13:33

  • Három autó ütközött az 58-as főúton szombat délután.
  • A balesetben ketten meghaltak, ketten pedig kórházba kerültek
  • Hivatalos közlés még nincs a baleset körülményeiről, de rengeteg félinformáció terjed az interneten

Három személyautó karambolozott szombat délután Szalántánál, az 58-as főút 11-es kilométerszelvényénél – számolt be az esetről a katasztrófavédelem szombat délután.

Azt írták, hogy a baleset következtében az egyik autó felborult. Két ember beszorult, akit a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a pécsi és siklósi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a járműből. A balesetben két személy a helyszínen életét vesztette, két fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. 

Viszont ezután több információ is napvilágot látott, és vele együtt több félinformáció vagy álhír is.

A baleset

Hivatalosan nem tudni, hogy pontosan miként történt a baleset, a körülményeket még vizsgálják, jelenleg csak kommentekből rakhatjuk össze a történteket, amik nem hivatalosak.

A meg nem erősített infók szerint egy Audi és egy Mercedes haladt nagy sebességgel (vagy versenyzett), amikor a jóval előttük szabályosan haladó Suzuki sofőrje balra szeretett volna kanyarodni, indexelt és megkezdte a kanyarodást. Viszont a két autó olyan nagy sebességgel közlekedett, hogy beérték a Suzukit. A Mercedes előtt haladó Audi S5 csak koccant az Ingissel, a Mercedes-AMG GT63s sofőrje viszont 250 km/h körüli sebességgel telibe találta. A Suzuki eleje csaknem teljesen leszakadt, az AMG pedig ezután egy fának csapódott.

Sérültek száma

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelem a Bama.hu-nak szombat este azt közölte, hogy az egyik járműbe két személy szorult be (ez az AMG GT), akiket a sérült gépjármű megtámasztását követően nyomató munkahenger és feszítő-vágó eszköz segítségével szabadítottak ki. Viszont az életüket már nem tudták megmenteni a mentőszolgálat emberei.

A másik két autó utasait is megvizsgálták, egy idős nőt súlyos-életveszélyes sérülésekkel és egy gyermeket pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba - ők a Suzuki Ingisben utaztak.

Az esetről a Magyar Gyermekmentő Alapítvány is posztolt a gyerek állapotát illetően. Ők azt írták, hogy egy „11 éves fiú utazott az egyik autóban, hátul, gyermekülésben rögzítve, amelynek köszönhetően helyszíni vizsgálataink szerint nem érte komolyabb sérülés.” Ez a közlemény később került ki, mint a mentőké a gyermek állapotával kapcsolatban, ezért meglehet, hogy azóta már jobban van a fiatal.

 Viszont vasárnapra több helyen is azt lehetett olvasni, hogy a Suzuki sofőrje is meghalt, de ez nem igaz. Megkérdeztük az Országos Mentőszolgálatot, akik ezt válaszolták a sérületeket érintő kérdésre:

 A helyszínre több mentőegységet is riasztottunk, egy fiatal férfi és egy fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen elhunytak. Továbbá egy idős nőt súlyos-életveszélyes sérülésekkel és egy gyermeket súlyos sérülésekkel szállítottak bajtársaim kórházba.

Amint további hivatalos részletek kiderülnek, cikkünket frissítjük.

A balesetről készült képeket a BalesetInfo Facebook csoportban osztották meg.