Úgy tűnik megállapodik a Genesis és a Lucid, különlegesebb elektromos autók gyártása a cél

2024.05.30. 18:17

  • Információk szivárogtak ki egy lehetséges Genesis-Lucid együttműködésről
  • Állítólag a Hyundai Motors elnöke és kreatív igazgatója találkozott a Lucid illetékeseivel
  • Az együttműködés technológiai megosztás lenne, a Genesisnek kifejezetten a Lucid hajtáslánca kell
  • Nem ez lenne az első együttműködése a Lucidnak, az Aston Martinnal is dolgoznak közösen

A Hyundai-Kia csoportba tartozó Genesis komolyabb arzenált állítana fel elektromos autó fronton, ehhez viszont technológiai partnerre van szükségük. A prémium márka egyik belsős embere szivárogtatott azzal kapcsolatban, hogy a Hyundai Motors elnöke és kreatív igazgatója találkozott a Lucid illetékeseivel. Az eseményről Chung Eui-sun, a csoport vezérigazgatója is tudott, de hivatalos közleményt egyelőre nem adtak ki.

A találkozás célja a szivárogtató szerint arra irányult, hogy a Genesis hozzáférjen a Lucid legmodernebb elektromos hajtásláncaihoz, ezáltal valóra váltsanak olyan elektromos autókat, mint például a nemrég bemutatott X Convertible Concept. Egy ilyen megállapodás mind a két félnek előnyös a technológia megosztása miatt. A Lucid híres a hatékony és egyszerre bivalyerős hajtásláncairól, amelyek illenek egy olyan prémium kabrió alá, amilyet a Genesis elképzelt.

Nem is ez lenne az első ilyen együttműködése a Lucidnak, hiszen nemrég az Aston Martinnal is kötöttek egy megállapodást. Abban szintén hajtáslánc alkatrészek beszerzéséről van szó, így az angolok technológiát, a Lucid pedig rengeteg pénzt kap egy ilyen együttműködésből. Más kérdés, hogy a Genesisnél még mindig tart a márkaépítés és próbálják megismertetni az emberekkel a prémium márkát.

A Hyundai és a Kia nagy harcon vannak túl, mire több kontinensen is elismerést szereztek potens, modern autókkal, most a Genesisen van a sor. Mivel más szegmenst céloz, mint korábbi járműveik, nehezebb dolga lesz, mint a csoport másik két márkájának, de a Lucid technikájával valószínűleg nagyon durva elektromos autókat villanthatnak majd a jövőben, ami bevonzhatja a prémium vásárlókat.

Forrás: Carscoops