Beigazolódtak a pletykák: Esteban Ocon távozik az Alpine-tól

2024.06.04. 06:08

  • Esteban Ocon távozásáról az imolai Forma–1-es versenyhétvége óta terjedtek pletykák.
  • Most hivatalosan is bejelentették, hogy a francia versenyző az év végén elhagyja az Alpine csapatot.
  • Bár Ocon távozásának okait nem ismerjük részletesen, néhány sejtésünk azért lehet a háttérben meghúzódó szálakról.

Esteban Ocon távozásával kapcsolatban az imolai Forma–1-es versenyhétvége óta terjedtek a pletykák, sőt, a monacói történések után az is lehetségesnek látszott, hogy a francia versenyzőt már a Kanadai Nagydíj előtt kiteheti a csapata. Bár utóbbi végül nem történt meg, Ocon az év végeztével távozik az Alpine-tól.

Ocon még 2020-ban, öt évvel ezelőtt igazolt a Renault csapathoz, amely a 2021-es szezonra már Alpine-ként nevezett be. Az évek során Daniel Ricciardo és Fernando Alonso is megfordult mellette, de 2023-óta már Pierre Gasly a csapattársa.

GettyImages-2149476874


Bár Ocon távozásának okait nem ismerjük részletesen, sejtéseink azért lehetnek. Mivel Ocon és Gasly között híresen feszült a kapcsolat, könnyen lehet, hogy a csapaton belüli hangulat sokat romlott a második francia versenyző érkezése óta. Ezen kívül az Alpine hosszú ideje képtelen előre lépni a középcsapat státuszból, sőt, az idei szezont a mezőny egyik leggyengébb autójával kezdték.

Könnyen lehet azonban, hogy a csapat sem ragaszkodott már annyira Oconhoz, mint régen. A versenyző az utóbbi években többször is feltűnően agresszíven versenyzett saját csapattársaival szemben, az ilyen magatartást pedig sehol sem nézik jó szemmel. Legutóbb Ocon a 2024-es Monacói Nagydíj első körében próbálkozott egy finoman szólva is optimista előzési manőverrel Gasly ellen, melynek ütközés és kiesés lett a vége. Az eset után Bruno Famin csapatfőnök vállalhatatlannak nevezte a történteket, és negatív következményeket emlegetett Ocon számára.

Bár Ocon jövője még kérdéses, de nem kell már sokat várunk arra, hogy tisztuljon a kép. A francia versenyző búcsúzó nyilatkozatában elmondta: nagyon hamar bejelenti további terveit.