Egy belsős szivárogtató szerint már készül az elektromos BMW M3 Touring

2024.06.08. 13:32

  • Egy magát a BMW belsős emberének mondó fórumozó információkat szivárogtatott a bajor márkától
  • Elmondta, hogy a BMW-nél tervben van az elektromos M3 Touring, azaz kombi megépítése
  • Az elektromos M3 nagy eséllyel a friss Neue Klasse architektúrára épül majd
  • Emellett engedélyezték a következő belsőégésű motorral szerelt M3 generáció fejlesztését
  • Ez azt jelenti, hogy a két modell nem üti majd egymást, hanem egy ideig együtt szerepelnek majd a palettán

Nemrég érkezett meg a legújabb BMW M3 családi változata, az M3 Touring, tehát a kombi. Hiába ennyire friss a modell, a mérnökök már állítólag dolgoznak egy még durvább CS változaton, mely karbon elemeket, agresszívabb külső megjelenést és még feljebb piszkált motort kap majd. Az igazi érdekesség viszont az M3 Touring elektromos változata lesz, melyen egy belsős szivárogtató szerint a bajor márka nagyban dolgozik.

A magára hiteles belsős forrásként hivatkozó felhasználó a Bimmer Post fórumon adott ki olyan információkat, miszerint a BMW engedélyezte egy erős elektromos kombi építését a 3-as BMW méretosztályában. Hozzátette, hogy ezt a modellt nem a jelenlegi M3 alatt használt CLAR platformra építenék fel, hanem a friss Neue Klasse architektúrára.

A BMW korábban bejelentette, hogy 2026-ban érkezik majd erre a platformra egy 3-as BMW méretű autó, míg a csúcsmodell 2027-re várható. A logika szerint ekkor majd még csak a szedánt dobják piacra, így esélyes, hogy az elektromos M3 Touringot 2028-ban láthatjuk először.

A szivárogtató másik érdekes kijelentése, hogy a bajor márka vezetése engedélyezte a következő belsőégésű motorral szerelt M3 generáció fejlesztését. Ez azt feltételezi, hogy az elektromos változat nem helyettesíti a közeljövőben hagyományos modellt, hanem egy darabig párhuzamosan szerepelnek majd a palettán.

Forrás: Motor1