Sorozatgyártásra kész a rendőrségi Cybertruck

2024.06.13. 10:12

  • A Teslákat rendőrautóvá átalakító Up.Fit most kezelésbe vette a Cybertruckot.
  • A rendőr Cybertruck 2,6 másodperces gyorsulást produkál, a hatótávja pedig 547 kilométer.
  • Az első megrendelők között vannak SWAT egységek és tűzoltóságok is.

Az Unplugged Performancehoz tartozó, kaliforniai Up.Fit nevű cég fő tevékenységi köre az, hogy Teslákat alakít át járőrkocsivá. A Model 3, az Y és az S után a kaliforniaiak most megépítették a Cybertruck rendőrségi változatát, amit máris három, járőrkocsi, taktikai egység és parancsnoki jármű kivitelben kezdtek árulni.

A most bemutatott, sorozatgyártásra kész prototípus természetesen kapott fényhidat, szúró LED fényeket, sikátorlámpát és a rendőrség által használt fedélzeti számítógépet is. Az átalakított Cybertruck állandó Starlink kapcsolattal is rendelkezik, illetve a megrendelő kérhet bele elszigetelt, műanyag hátsóüléseket, vagy kutyaszállító konténert, ha a pickupot K-9-es egység használja.

A Cybertruck műszaki adottságaihoz is hozzányúlt némileg az Up.Fit, ugyanis az autó a gyárinál erősebb fékeket és futóművet, valamint 18 colos kovácsoltvas felniket kapott. Ezen kívül, ha van rá igény, akkor a megrendelő offroad csomagot is rendelhet a járőr Cybertruckjába.

Az átalakító műhely szerint mindhárom jelenleg rendelhető kivitel 547 kilométeres hatótávot és 2,6 másodperces 100-ra gyorsulást tud produkálni. Az Up.Fit féle rendőrségi Cybertruck iránt igen nagy az érdeklődés. Az első megrendelők között szerepelnek SWAT egységek, a katonai rendőrség és néhány tűzoltóság is. Az első kéklámpás Cybertruckokat, az Up.Fit ígérete szerint ez év végén kezdik kiszállítani a megrendelőknek.