Tíz darab Tesla engedélyt kapott az önvezetésre Sanghajban

2024.06.17. 14:35

  • A Tesla el akarja mélyíteni jelenlétét a kínai ország autópiacán.
  • Sanghajban önvezethetnek az amerikai gyártó autói. 

Sanghaj városi tanácsa engedélyezte az amerikai Teslának, hogy tíz autóval elkezdje tesztelni a város utcáin az önvezető rendszerét – adta hírül a Reuters a helyi The Shanghai Observerre hivatkozva. Ez az újság a helyi önkormányzat hivatalos szócsöve, így a hír szinte biztosan igaz.

Forrás: Tesla
Forrás: Tesla

Ha a teszt sikerrel jár, akkor javulnak a Tesla esélyei kínai versenytársaival szemben. Az ottani vevőkszámára ugyanis fontos szempont egy autónál, hogy mennyi technikai kunsztot, ketyerét kínál.

Elon Musk, az amerikai autógyártó vezérigazgatója áprilisban diszkréten Pekingbe utazott, ahol a hírek szerint tárgyalt az FSD - Full Self Driving - használatának bővítéséről is. A Reuters májusban arról írt, hogy a Tesla a rendszer hatósági engedélyeztetésére készül Kínában.

Ugyanebben a hónapban a helyi média arról számolt be, hogy a vállalat elkezdte építeni Sanghajban új akkumulátorgyárát, amiben a Megapack névre keresztelt akkumulátorcsomagokat fogják előállítani. A beruházás egyik célja, hogy a Tesla bizonyítsa befektetői elkötelezettségét Kína iránt. Eközben elkezdték az akkumulátorok helyi piaci bevezetéséhez szükséges adminisztráció előkészítését.