A Toyota kinyírja a négyhengeres Suprát

2024.07.02. 09:07

  • A frissített 2025-ös modellévű Toyota Suprából eltűnik a négyhengeres alapmotor.
  • A modell jövőre már csak a 3 literes sorhatossal lesz majd elérhető.
  • A Supra nem teljesít túl fényesen az eladások terén.

A Toyota 2019-ben hozta vissza a nagymúltú Suprát. A modellt annak idején sok kritika érte, mert a Toyota nem vitte túlzásba a fejlesztést, lényegében egy saját karosszáriába rakták be a BMW Z4 műszaki alapjait. A Toyota 2025-re kicsit újrarendezi a Supra modellváltozatait és a kapható motorváltozatok között nem látszik a négyhengeres alapmotor.

A kétliteres alapmotorral szerelt Supra. - Fotó: Bolla György/Totalcar
A kétliteres alapmotorral szerelt Supra. - Fotó: Bolla György/Totalcar

A Motor1 a hír kapcsán meg is kérdezte a Toyotát, akik megerősítették a négyhengeres változat megszűnését. A négyhengeres turbós Supra motor 255 lóerőt tudott és 5 másodperc alatt repítette százra a kasznit, ami nem kifejezetten gyors, de azért nem is lassú. A modellt mi is próbáltuk, a tesztet itt tudod elolvasni.

A Toyota Supra nem lett kifejezett sikertermék, 2023-ban mindössze 2651 darabot adtak el belőle, ami 50 százalékkal kevesebb volt a 2022-es adatnál, miközben a többi sportautó eladási számai növekedtek. A négyhengeres motor halálával a Supra mostmár csak a 3 literes sorhatosssal lehet majd kapni, amely 382 lóerős és kézi váltóval 4,2 automatával 3,9 másodperc alatt tudja a százas sprintet. A frissített Supra magyar áráról még nincs hír, de az Egyesült Államokban egy kicsit drágább lesz, mint az elődje, 57 355 dollárról, azaz körülbelül 21 millió forintról indul majd. 

Forrás: Motor1.com