A Nürburgringen tesztelik az 1300 lóerős Yangwang U9-et

2024.07.03. 17:36

Röviden:

  • A Nürburgringen tesztelik a Yangwang szupersportautóját, az U9-et.
  • Az 1300 lóerős, négymotoros villanyautó baromi gyorsnak tűnik a pályán.
  • A Yangwang a BYD luxusmárkája, amit Kínán kívül is népszerűbbé tennének.

Több, mint egy éve mutatták be a Yangwang U9-et, ami azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy képes volt helyből felugrani. A BYD-hoz tartozó Yangwang 1300 lóerős szupersportautóját összesen négy elektromotor hajtja.

Most kiszúrtak néhány prototípust a Nürburgring környékén, sőt, le is videóztak egyet, amivel épp a híres versenypálya íveit támadták. A felvételek alapján az U9 pokoli gyors volt az egyenesekben, és a kanyarokban is korrekt tempót ment. A fékek a pálya néhány pontján vörösen izzottak az autó alatt, de bírták a kiképzést.

Bár a Yangwang U9 tömege közel van a 2,5 tonnához, a nulla-százat így is letudja 2,36 másodperc alatt. A látványos külsőhöz tehát szupersportautós menetdinamika tartozik. Azt egyelőre nem közölték, hogy milyen köridőt tudott a Nürburgringen.

A Yangwang a BYD luxusmárkája, és a kínai óriás jelenleg épp azon dolgozik, hogy Kínán kívül is népszerűsítse. Az európaiak számára fontos Nürburgring is ezért kerülhetett képbe. A Yangwang U9 egyébként Kínában már kapható: ott 230 ezer dollárnak megfelelő jüant kérnek érte, ami átszámítva nagyjából 84 millió forintnak felel meg.

Forrás: Car Spy Media / Inside EVs