2024.07.06. 12:58

  • A rejtélyes, álcázott modellt a carscoops.com fotósa kapta lencsevégre Európában.
  • Az orrész kupékhoz hasonlóan alacsony és sportos, a farrész viszont kifejezetten magas.
  •  A modellnek állítólag nincsenek hagyományos féktárcsái. A Carscoops szerint ez annak jele, hogy a meghajtásról négy darab kerékagyba épített elektromos motor gondoskodik.

A BMW a háttérben nagy erőkkel fejleszti újgenerációs Neue Klasse villanyautóit, amelyek közül az X nevű koncepciót már korábban bemutatták. Bár azon a modellen is volt pár érdekes részlet, ez a frissen lefotózott prototípus sokkal extrémebb.

https   www.ca

A képek exkluzívak, csak részletet mutathatunk belőle, további képekért kattints ide!

A rejtélyes, álcafestett modellt a carscoops.com egyik fotósa kapta lencsevégre Európában, tesztelés közben. Az autó szokatlan arányai azonnal szembetűnőek: az orrész kupékhoz hasonlóan alacsony és sportos, a farrész viszont kifejezetten magas, már-már SUV-kat idéz. Ennek megfelelően az övvonal meredeken felfelé ível, olyan hatást keltve, mintha az egész kasztni előrefelé dőlne.

A farrész külön is megér egy misét. A hátsó csíklámpák rendkívül magasra kerültek, alattuk pedig befelé ível a karosszéria, miközben a lökhárító hátrafelé nyúlik. Ezt a cikkcakk kialakítást még biztosan szokni kell.

A kémfotós beszámolója szerint az autónak nincsenek kilincsei, az ajtókat egy B oszlopra elhelyezett kis érintőpanellel lehet kinyitni.

Ennél is izgalmasabb, hogy a modellnek állítólag nincsenek hagyományos féktárcsái. A Carscoops szerint ez annak jele, hogy a meghajtásról négy darab kerékagyba épített elektromos motor gondoskodik. Bár a BMW korábban befektetett egy DeepDrive nevű, agymotorokra szakosodott német vállalatba, egyelőre kár lenne messzemenő következtetéseket levonni.