Trélerrel próbáltak ellopni egy autót, 30 méter után elkapták őket

2024.07.10. 08:38

  • A rendőrök június 29-én éjszaka Zuglóban tetten értek két személyt, akik egy autó ellopásával próbálkoztak egy bevásárlóközpont parkolójában.
  • A nyomozás kiderítette, hogy a tettes és társai több, korábban Budapesten elkövetett autólopásért is felelősek.
  • A tetten ért férfit letartóztatták, míg női társa szabadlábon védekezhet. Egy harmadik férfit július 1-jén fogtak el, akit szintén letartóztattak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály gépjármű bűnözés elleni egységének nyomozói 2024. június 29-én éjszaka felfigyeltek egy, a XIV. kerület, Mogyoródi úton haladó – személyautók szállítására is alkalmas – tehergépkocsira, amely egy közeli bevásárlóközpont parkolójában állt meg. Egy férfi kiszállt és gyanúsan körbejárt egy ott parkoló gépkocsit, majd betörte az ablakát és kötelet kötött az autóra. Tehergépkocsijával mintegy 30 méterre vontatta el az autót és megpróbálta felcsörlőzni, ezt azonban nem tudta befejezni, mert a nyomozók tetten érték. A teherautóban tartózkodott társa, egy nő is - írta a police.hu.

A párost a helyszínen elfogták a rendőrök, előállították a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozás megállapította, hogy a tetten ért férfihoz és több társához korábbi Budapest-szerte elkövetett gépkocsilopások köthetők. Feltehetően június 22-én a IX. kerület, Gyáli úton, 25-én a IX. kerület, Zombori utcában, valamint 26-án szintén a IX. kerület, Gyáli úton ők loptak el autókat, ezért a férfit ezeknek a bűncselekményeknek az elkövetésével is meggyanúsították, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta. A nő szabad lábon védekezhet.

A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak látókörébe került egy, a 2024. június 26-án történt lopásban közreműködő másik férfi, akit lakásán július 1-jén elfogtak és előállítottak és gyanúsítottként hallgatták ki majd letartóztatták.

Címlapképünk illusztráció.