Jön a Fiat Punto Classic

2005.06.03. 09:35

A legújabb hírek szerint az új Punto bemutatása nem jelenti a régi változat gyártásának befejezését: a régi modellt még egy darabig tovább kínálják. A Punto Classic néven emlegetett változat a Seicentóhoz hasonlóan még olcsóbb lehet, de csak egyetlenegy változatban készül majd. A típus állítólag 2006 végéig marad gyártásban, azután az új Punto végleg átveszi a helyét.


Punto III fantomkép

A második generáció gyártásban tartásának több oka is van: egyrészt a régi modell még mindig elég népszerű, másrészt a következő Punto egy fél számmal nagyobb lesz - a hossza meghaladja a 4 métert - és a Fiat azokat a vásárlókat sem szeretné elveszíteni, akik az autót kompakt méretei miatt kedvelik. A 3,54 méteres Panda és az új Punto közti rést a Fiat később a 3,93 méteres Idea egyterűvel töltheti ki, de ez a modell egyelőre be sem mutatkozott minden piacon, így egy darabig még szükség lehet a régi Puntóra.

A típushoz kapcsolódó másik hír, hogy tegnap elkészült a hatmilliomodik Punto a Fiat dél-olaszországi melfi gyárában. Az első generációs Punto az Uno utódjaként 1993-ban került piacra, és azóta is a Fiat legsikeresebb modellje. Az első generáció 1999-ben adta át a helyét a ma is futó másodiknak, a Punto harmadik generációja pedig az őszi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, és nem sokkal később, még az idén megkezdik a forgalmazását Európa-szerte.