A BMW Z4-ből is készülhet kupé

2005.06.14. 15:52

A csukott Z3-as mintájára a jelenlegi BMW roadster alapján is készülhet egy csukott modell, állítják a szaksajtóban megjelent legújabb pletykák. Ilyenkor nyáron, amikor egyre kevesebb a valódi hír, persze nincs is mit csodálkozni azon, hogy újabb és újabb ellenőrizhetetlen pletykákkal igyekeznek a lapok feldobni a példányszámot.

Ugyanakkor most, amikor a Z4 után nem igazán kapkodnak a vásárlók, nem lehetetlen, hogy a BMW valóban egy új típusváltozattal próbálja meg feldobni a keresletet. Ráadásul közeleg a típusfrissítés ideje, így a felújítási keretbe akár a kupé kialakítása is beleférhet. A Z3-as kupé fura jószág volt: a csapott hátú háromajtós felépítmény miatt inkább hasonlított egy elméretezett kombira, mint valódi sportkocsira, de a pletykák szerint a BMW még egyszer nem követ el ilyen hibát: a Z4 kupé szépen ívelt kupétetőt kap, akárcsak a legtöbb konkurens modell.

Emellett azt is hallani, hogy a Porsche Caymanhoz hasonlóan a BMW kupéja is erősebb motorokkal és sportosabb beállításokkal érkezik, mint a nyitott alapmodell. A csúcsmodellbe egy több mint 330 lóerős hathengeres kerül, és a Z4 3 literes 231 lovas csúcsmotorjánál gyengébb nem is kerülne a hosszú motorház alá. Hogy a lapok értesülései igazak-e vagy sem, arra hamarosan fény derülhet: a kupénak ugyanis elvileg nem sokkal a Z4 felújítása után, 2006 vége felé meg kellene jelennie.