Valódi terepjáró a Volvo XC70-esből

2005.10.28. 14:25

A SEMA Show-ra készítette a tanulmányt a Volvo észak-amerikai részlege. Az XC70 All Terrian igazi kemény off-road járműnek látszik hatalmas fekete műanyag sárvédő-íveivel, lökhárítóival és küszöbvédő idomaival. A kerekek 20 hüvelykes fekete színű felnikből, és 285/50R20-as terepmintás gumikból állnak.

A félelmetes összhatáshoz talán ennyi is elég lenne, de a tervezők nem elégedtek meg a látszat megteremtésével. Elöl egy valódi motorvédő lemez, és a több mint 4,5 tonna teherbírású csörlő jelzi, hogy az autó nem csak névleg boldogulna szinte bármilyen terepen. Az autóba légrugós felfüggesztés került, amely akár 200 mm-rel is képes megemelni az autót, a billegés kiküszöbölésére pedig kétujjnyi vastag kanyarstabilizátorokat építettek az XC70 AT-ba.

Ugyanakkor szó sincs arról, hogy a nehéz kombi tohonya lenne: a jól ismert 2,5 literes öthengeresből az amerikai tuningmesterek 408 lóerőnyi teljesítményt csiholtak ki, így simább útfelületen a futómű leengedése után a négykerék-hajtású jármű sportkocsikat megszégyenítő sebességgel falhatja a mérföldeket. Az All Terriannak egyetlen nagy hibája van: egyedi példány, és amennyire tudjuk, az is marad.