Toyota Camry-kémfotók

2005.11.17. 14:10

Kellemes meglepetést okozhat a nagy Toyota következő generációja. A Camryt eddig úgy tartottuk számon, mint egy unalmas batárt, amelyet leginkább a kényelméért és megbízhatóságáért lehet kedvelni.


Galéria - kattintson a képre

Észak-Amerikában ezekkel az erényekkel mindmáig kategóriájának legkelendőbb autója, de a pofásabb és olcsóbb Hyundai Sonata lassan komoly fenyegetést jelent, így a típusváltás lassan elkerülhetetlenné vált. Az új modellről várhatóan 2006 januárjában hullik le a lepel valamelyik nagy amerikai autókiállításon, de már most találtunk néhány fotót az autóról, amelyek igencsak biztató képet festenek az autóról. Az előző


Galéria - kattintson a képre

Camry sorozatok közös jellegzetessége volt a hosszú orr- és farrész, illetve az ezekhez képest rövidnek tűnő tengelytáv, ami fura, esetlen bálnát csinált az amúgy is nagydarab autókból. A képek alapján úgy tűnik, a Toyotánál végre felismerték ezt a hibát, így a következő generáció valamivel könnyedebb jelenség lehet, ugyanakkor a nagyobb tengelytáv miatt az utastér még tágasabbá válhat.

Az autó műszaki téren várhatóan az elődmodell sémáit követi. Egy minimum 2,4 literes négyhengeres és egy 3,3-3,5 literes, V6-os benzinmotor közül választhatnak majd a vásárlók, bár ezúttal lesz egy harmadik változat is a Toyota bevált hibrid hajtásláncával.

Elvileg nem kizárt, hogy a Toyota Európában is bemutassa a megújult Camryt, de erre elég kicsi az esély, hiszen az Avensis megfelelően betölti a családi nagykocsi szerepét, nagy luxusautónak meg ott a teljes Lexus-kínálat.