Egy év múlva érkezik az új Fiat 500

2005.12.29. 10:19

A Fiat csoport elnöke szerint legkésőbb 2007 januárjában, azaz alig több mint egy év múlva bemutatják az új kisautót. Luca di Montezemolo a Fiat karácsonyi sajtórendezvényén beszélt az új modellről, amely egy novemberben aláírt szerződés alapján a Ford Ka utódjának testvérmodellje lesz.

A Fiatnál persze nem kapkodnak el semmit. A rövid határidő annak köszönhető, hogy a fejlesztés egy ideje már folyik, bár kétségtelen, hogy a Fiat 500 projekt a Ford színre lépése óta új lendületet kapott. Egyes korábbi hírekkel ellentétben nem valamiféle olcsó, farmotoros, kétszemélyes Smart-utánzatról van szó. A típus a Fiat Panda műszaki alapjaira épül, bár Montezemolo elismerte, hogy korábban számos más lehetőséget is mérlegeltek.

A cég lengyelországi üzemében a Seicento/600 típus helyén készül majd az új kisautó, a Ford-változattal együtt mintegy 250 ezer példányban. Ezen felül még annyi biztos, hogy a formatervet házon belül készíti a Fiat, és a kétajtós kisautóba is bekerül az 1,3 literes zsebdízel valamelyik változata.