Felújítják a régi Renault Cliót

2006.07.19. 11:16

Egy kis fazonigazítás után még évekig folytatódhat a Clio II pályafutása, amelyet manapság Campus néven forgalmaznak a márkakereskedők.


Galéria - kattintson a képre

A legszembetűnőbb változtatásokat az autó hátulján végezték: a hátsó ajtóba egy keskeny él került, amelyről azonnal fel lehet ismerni az új típusváltozatot. Emellett elöl és hátul is lecserélték a lökhárítókat, és a hűtőrács formája is változott egy keveset, igaz, alig észrevehetően. A Campus 1,2 literes, 60 vagy 75 lóerős, valamint – úgy néz ki, egyelőre csak tőlünk nyugatra – 1,4 literes, 100 lóerős benzinmotorral, illetve 1,5 literes, 68 lóerős turbódízel motorral, és viszonylag egyszerű felszereltséggel kapható, de cserébe jóval olcsóbb, mint a nagydarab Clio III. Azt egyelőre a Renault szóvivője sem tudta megmondani, hogy a Campus meddig marad a kínálat része: a hivatalos álláspont szerint addig tartják gyártásban, amíg az eladások ezt indokolják.

Nyilván csak két-három évről lehet szó, mivel a típust már aligha fejlesztik tovább, az Euro5 szabvány pedig 2009-ben léphet életbe, véget vetve a régebbi motorok, és velük a régi Clio pályafutásának. Addigra persze megérkezik az új Twingo is, így a Renault meglehetősen zsúfolt modellprogramjában amúgy sem maradna hely a Campusnak, hiszen belső konkurenciát teremtene az új kiskocsinak.