Jön a hétüléses Nissan Qashqai

2007.05.15. 11:25

Találtunk néhány kémfotót a Nissan terepjárószerű kompakt modelljének meghosszabbított változatáról. Jól tudja mindenki, aki próbált már kompakt egyterű harmadik üléssorában utazni, hogy mennyire értelmetlen még két szükségülést bezsúfolni a csomagtartóba. Igény mégis van ilyen autókra, és úgy néz ki, a Nissan meg is próbálja kielégíteni.


Galéria - kattintson a képre

Megfelelő méretű egyterű híján a Qashqai kaphat még két ülőhelyet, de alaphelyzetben ez a modell sem elég hosszú, ezért megtoldják, nem is kevéssel. A képeken látható prototípus a B oszlopig megegyezik a jelenleg is kapható modellel, viszony a hátsó ajtók láthatóan jóval hosszabbak lettek: állítólag vagy 20 centivel lesz hosszabb az autó, bár az eredetileg 4,31 méteres típus így sem lesz egy óriás. Úgy tudjuk, a két plusz ülést a csomagtér padlójába lehet majd rejteni, így legalább nem lesznek útban, ha épp nincs kéznél városnézésre vágyó óvodáscsoport. Az átalakítás persze így sem nevezhető teljesen haszontalannak, hiszen a csomagtér térfogata is megnövekedhet valamelyest.

A pletykák szerint a hosszabb Qashqai műszaki szempontból nem különbözik az alapkiviteltől, bár elképzelhető, hogy a motorválasztékából kimarad az 1,6 literes négyhengeres benzinmotor.