Nissan Qashqai: biztonsági osztályelső

2007.05.25. 11:48


A japánok kompakt szabadidő-autója rekordot döntött az EuroNCAP töréstesztjén. A felnőtt utasok passzív biztonságát értékelő frontális- és oldalütközési teszteken maximális, 37 pontos eredményt ért el, azaz az eddig tesztelt autók közül ez bizonyult a legbiztonságosabbnak a független szervezet tesztelési szempontjai alapján. A hibátlan ötcsillagos eredmény mellett szintén kiváló, négycsillagos gyermekbiztonsági értékelést kapott a típus. A gyalogosgázolást imitáló próbákon ugyanakkor csak két csillagos, azaz közepes eredményt ért el a Qashqai.


A kompakt Nissannal egy időben hozták nyilvánosságra a Kia Carens egyterű töréstesztjeinek értékelését is. A Carens mindhárom értékelésben egy csillaggal a Qashqai mögött végzett, azaz a felnőtt utasok biztonságára négy, a gyermekekére három, a gyalogosokéra egy csillagot kapott, így valahol a középmezőnyben foglal helyet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.