BMW: az Audi nem ellenfél

2007.06.15. 11:47

A meglepő kijelentés a világ egy távoli szegletéből, a BMW ausztrál részlegének vezetőjétől származik.

Günter Seemann egy lapnak adott interjú során azt találta mondani, hogy a BMW-nek csupán két valódi ellenfele van. "Az egyik Stuttgartból, a másik Japánból támad" – mondta Seemann, a Mercedesre és a Lexusra utalva. A cégvezető szerint az Audi az eladások érdekében túl nagy kedvezményekkel rombolja saját arculatát, és ezzel hosszabb távon csökkenti saját esélyeit.

Nem szeretnénk állást foglalni az ügyben, de a tények alapján úgy néz ki, Seemann kijelentése legalábbis megkérdőjelezhető. Csak az Audinak van a Mercedeséhez vagy épp a BMW-éhez fogható modellkínálata a prémium kategóriában, villámgyorsan dolgozzák le a lemaradásukat az eladások tekintetében, és nem hallottunk róla, hogy minőségi szempontból jelentős különbség lenne a három márka autói közt.

A BMW stratégái részéről nagy hiba volna ennyire alábecsülni az Audit, és nem is mernénk feltételezni, hogy a müncheni központban is ugyanígy gondolkoznak. Inkább arra tippelünk, hogy a BMW igyekszik meggyőzni ausztrál vásárlóit, hogy az Audi nem megfelelő alternatíva a számukra, de az efféle sárdobálás ritkán éri el a kívánt hatást, sőt, könnyen vissza is üthet.