Utastér tanulmány Frankfurtban

2007.07.30. 10:42

Az amerikai Johnson Controls utastér-alkatrészeket, elektronikus berendezéseket és akkumulátorokat gyárt, és jelentő autóipari beszállító, a szeptemberi kiállításra viszont egy komplett, innovatív utastér tanulmánnyal készültek.
A JCI koncepcióban láthatóak lesznek a Slim Seat névre keresztelt, vékony háttámlával készülő székek, melyek ugyanolyan komfortot biztosítanak, mint a hagyományos autós ülések. A hátsó utasoknak fenntartott két hely gombnyomásra pattan elő, amikor pedig visszazáródnak a tárolóhelyre, az oldaltámaszok magába a háttámlába húzódnak vissza. A digitális és analóg műszereket kombináló műszeregységben folyamatosan változik a megjelenített információk képe, és ez a módszer állítólag nagyban megkönnyíti a sofőr számára az adatok feldolgozását.
Egy újfajta kéznélküli digitális felület szolgál a mobiltelefonok, az mp3-lejátszók és a navigációs rendszer kezelésére, bár ennek mibenléte egyelőre nem világos, hiszen a sajtóanyag úgy folytatja, hogy hangparancsokkal, illetve a kormányra szerelt gombokkal lehet irányítani a berendezéseket, az ezzel kapcsolatos információ pedig a műszerfalon jelenik meg. Ilyet azért már láttunk párszor.