Chevrolet HHR SS: retro-kombi turbómotorral

2007.08.16. 12:12

Elkészült a General Motors múltidéző ötajtósának sportváltozata.


Galéria - kattintson a képre

Az elsősorban fiataloknak szánt HHR-en a szokásos tuningfogásokat alkalmazták. Kapott egy 260 lóerős kétliteres turbómotort - az Opel Astrából ismert Ecotec négyhengeres legerősebb változatát -, egy FE5 jelzésű sportfutóművet, amelyet állítólag a Nürburgringen fejlesztettek, néhány új karosszériaelemet, és persze hatalmas kerekeket igen látványos, 18 hüvelykes felnikkel. A végeredmény meglepően jól néz ki, és jól is megy, a kézi váltós kivitel 6,3 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet. A HHR SS már 2007 utolsó negyedévében elérhető lesz az amerikai Chevrolet-kereskedésekben.

Azt egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy Európában piacra dobják-e a HHR sportváltozatát, bár a típus nyilván több figyelmet kapna az itteni vásárlóktól, ha egy ilyen modellel bővülne a választék.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.