Fiat Croma Bravo-arccal

2007.11.07. 10:12

A Fiat legnagyobb modelljének megjelenését a Grande Punto, a Bravo és a Linea arculatához igazítja.


Galéria - kattintson a képre

A Croma a szokásos, modellciklusközi frissítésen esik át, amely elsősorban az autó megjelenését érinti. A Fiat tervezői gyakorlatilag ráoperálták a Bravo orr-részét a magas kombira, így a Croma ugyan valamivel karakteresebbé válik, viszont az eleve elég szerencsétlen arányú forma maradék belső harmóniája is elveszett a változtatások nyomán. A karosszéria többi részéhez alig nyúltak, csupán a hátsó lökhárítót cserélték le, és a hátsó lámpák burkolatát színezték sötétebbre.


Galéria - kattintson a képre

A belső téren keveset változtattak a Fiat tervezői. Kicserélték a kormánykereket, a műszerfal szolgáltatásait a Blue & Me navigációs rendszerrel bővítették, és a külön rendelhető extrák közt megjelent a teljes bőr kárpitozás, de itt véget is ér a módosítások sora. Műszaki szempontból minden maradt a régiben, még a motorválaszték is érintetlen maradt. A Croma továbbra is egy 1,8 literes, 140 lóerős, és egy 2,2 literes, 147 lóerős Opel benzinmotorral, illetve a Fiat 1,9 literes 150 lóerős, és 2,4 literes, 200 lóerős turbódízeleivel készül.

A felújított Cromával először a decemberi Bologna Motor Show látogatói találkozhatnak élőben, a forgalmazását viszont csak 2008 első felében kezdik meg. Úgy néz ki, a típus Magyarországon továbbra sem lesz kapható.