Visszatér a Toyota Celica

2007.11.21. 09:45

A japán gyártó néhány éve teljesen kiirtotta a sportos modelleket saját kínálatából, de úgy néz ki, már rájöttek, hogy kár volt.

A Toyota németországi igazgatója, Markus Schrick nemrég eldöntött tényként említette a következő Celica generáció, és több sportos Lexus modell közeljövőbeli bemutatását, és ez valószínűleg azt is jelenti, hogy a típusok egész Európában elérhetők lesznek. Schrick szerint a Toyota a Celica, az MR2-es és a Corolla TS modellek megszüntetésével Németországban számos vásárlót veszített, mivel az országban a sebességkorlátozás nélküli autópályák miatt az európai átlagnál sokkal nagyobb a kereslet a nagy végsebességű, hangsúlyozottan sportos modellek iránt. Emellett a Lexus sem tudta igazán megvetni a lábát az országban, de Schrick abban reménykedik, hogy néhány gyors modellváltozat változtathat a helyzeten.

Elsőként a Lexus IS-F típust mutatják be jövő márciusban, de később a V10-es motorral hajtott LF-A sportkupét is elhozzák Európába. Az olcsóbb Celica egyelőre a fejlesztés korai stádiumánál jár, így legkorábban 2009-ben dobhatják piacra, de addig várhatóan elkészül az Auris sportváltozata is.