Feltámad a Rover 25-ös

2007.11.21. 12:37

A Guangzhou Motor Show-n mutatták be az MG3 Crossover típust, amely gyakorlatilag az egykori Rover Streetwise kínai gyártású megfelelője.

A magasított, fényezetlen műanyagelemekkel feldíszített modellt az MG-Rover 2003-ban mutatta be, és a kínaiak csupán néhány jelentéktelen formai részletet – így a lámpákat, a lökhárítókat és persze a márkajelzést – változtattak meg. Az MG3 Crossover lényegében egy 12 éves típuson alapul, hiszen a rövid ötajtós őse, amelytől gyakorlatilag változatlanul örökölte a vázszerkezetét, és a hajtáslánca nagyobb részét, Rover 200-as néven még 1995-ben mutatkozott be.

Mindez persze aligha zavarja majd a kínai vásárlókat, hiszen a megemelt hasmagasság miatt a típus gyengébb minőségű utakon is egész jól boldogul, és nem is túlzottan drága a konkurens külföldi márkák hasonló típusaihoz viszonyítva. Az alapkivitel ára 70 ezer jüan, azaz átszámítva alig több, mint 1,6 millió forint, de a csúcsmodellért is csupán 110 ezer jüant, vagyis kevesebb mint 2,6 millió forintot kérnek.