A Jaguar dolgozói a Tatát választanák

2007.11.23. 14:00

A Jaguar és a Land Rover dolgozóinak képviseletét ellátó Unite szakszervezet képviselői bejelentették, hogy a munkások szempontjából ők az indiai Tata ajánlatát támogatják a Ford két márkájának eladási folyamatában. A Jaguar nagyjából tízezer embert foglalkoztat Coventryben, Birminghamben és Liverpoolban, a Land Rover pedig további kilencezret West Midlandsben és Warwickshire-ben.
A szakszervezet közleményében kijelentette, hogy részéről jobban örülne annak, ha a két márka a Ford része maradna, de ha megszületik a megállapodás az eladásról, akkor a munkaerő érdekeit egy olyan partner szolgálná a legjobban, "amely jól megalapozott háttérrel és jelenléttel bír az autógyártásban."
Tom Woodley, a Unite munkatársa elmondta, hogy döntésüket azután hozták, hogy meghallgatták az ajánlattevők - a Tata, a Mahindra és partnere, az Apollo, valamint a JP Morgan által támogatott One Equity Partners - beszámolóit jövőbeli, a felvásárlás esetén megvalósítandó terveikről.
A Ford által eladni kívánt két márkát a Merrill Lynch 730 millió fontra értékelte, a konszern pedig legkésőbb jövő év elejére szeretne pontot tenni az ügy végére.