2007.12.28. 10:45

Amerika leghíresebb autóversenyén 2008-ban ismét a Chevrolet Corvette lesz a hivatalos biztonsági autó, de az idén rendhagyó módon kétféle változatot is készítettek a versenyre.


Galéria - kattintson a képre

Az egyik a szokásos, később szériamodellként is megvásárolható, különleges festésű és belső terű autó, de a versenyautókat ezúttal nem ez a nyitott, fekete-fehér jármű vezeti majd fel, hanem egy aranyszínű Z06-os kupé, Emerson Fittipaldival a volánnál. Ez utóbbi jármű a Corvette Z06 E85 Concept, amely, ahogy az a neve alapján is sejthető, 85% alkoholból és 15% benzinből álló E85 üzemanyaggal is működtethető. Az üzemanyagellátó rendszeren, a motorelektronikán és a fényezésen kívül ez az autó tökéletesen azonos a sorozatgyártású Z06-ossal, és elsősorban az a célja, hogy népszerűsítse az alkohol üzemanyagként való hasznosítását.

Az Indianapolis 500-on versenyző együléses, bő 650 lóerős versenygépek persze maguk is alkalmasak az etanol-üzemanyag népszerűsítésére, hiszen ezek az autók is alkohollal – méghozzá 100%-os etilalkohollal – működnek.