Hivatalos képeken az új Lancia Delta

2008.02.05. 13:48

A bemutató ugyan csak márciusban lesz a Genfi Autószalonon, de három, számítógéppel generált képet már most közzétett a Lancia új, kompakt modelljéről.


Galéria - kattintson a képre

A szériagyártmány külsőre csaknem ugyanolyan, mint a 2006 őszén bemutatott Delta HPE tanulmány . Csupán néhány részleten változtattak, így mások az első fényszórók, igazítottak a motorháztető és az oldalsó lemezek bordázatán és számos más, jelentéktelenebb apróságon. Az autó arányai, és jellegzetes vonásai azonban megmaradtak, így a nagy hátsó üvegablak, az oldalablakok vonala, a karosszériáétól elütő színű tető és a meredeken felfelé induló,


majd hátul lefelé görbülő övvonal is mind látható volt a korábbi tanulmányautón. Sajnos az új Delta lemezei alatt rejtőző technikáról egyelőre nem tudtunk meg többet, mint amennyit már bő másfél éve tudni lehet, azaz hogy 120 és 200 lóerő közti teljesítményű, Euro5-ös benzin- és dízelmotorokat kap a típus, bár úgy néz ki, ezek, és az autó többi lényeges alkatrésze is a Fiat Bravóból származik.

Az új Deltát árban és felszereltségben egyaránt a Bravo fölé pozicionálja a Fiat, azt szeretnék, ha ez a típus felvehetné a versenyt az egyes BMW-vel, az Audi A3-assal és a Volvo C30-assal.