Már fejlesztik a Kia Ceed sportváltozatát

2008.02.10. 10:13

Valószínűleg a Ceed modellciklusának közepére készül el a Kia első, valóban sportosnak mondható utcai típusa. Az alapja a háromajtós Proceed lesz, amelybe a tervek szerint minimum 180-200 lóerős motor kerül.

Az eddig kiszivárgott hírek szerint a koreai mérnököknek még időre van szükségük, hogy megfelelő motort és futóműbeállításokat készítsenek a típus számára. Az utóbbi években ugyanis a Hyundai és a Kia modellpalettájának teljes megújítása volt az elsődleges cél, így a rétegmodellek fejlesztésére nemigen maradt szabad fejlesztési kapacitás.

Ugyanakkor azt a Hyundai-csoport vezetése is tudja, hogy az európai piacon való érvényesüléshez feltűnőbb modellváltozatokra is szükség volna. Hiába készítenek ugyanis jó hétköznapi autókat, ha nincsenek olyan, feltűnőbb típusaik, amelyekkel ezekre fel lehetne hívni a figyelmet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.