BMW-motorok kerülnek a Citroën C4-esbe

2008.03.05. 12:15

Eddig csak a Peugeot használta a BMW által kifejlesztett benzinmotorokat, de júniustól a Citroën C4-esbe is bekerülnek ugyanezek a négyhengeresek.

Összesen négy, a Miniből, valamint a Peugeot 207-esből és 308-asból már ismert motor kerül a típusba. Az 1,4 literes, 95 lóerős és az 1,6 literes, 120 lóerős feltöltés nélküliek, illetve az 1,6 literes 150 és 175 lóerős turbóváltozatai. Ezekkel gyakorlatilag a teljes, régi PSA motorokból álló benzines motorpalettát lecserélhetik, bár elképzelhető, hogy a legolcsóbb változatok számára meghagynak egy vagy két régebbi, olcsón gyártható motort.

Az viszont biztos, hogy a régi, 2 literes, 180 lóerős sportmotort, amely már csak a C4-esben volt elérhető, a nyár közepén nyugdíjba küldik és az 1,6 literes, 175 lovas turbómotorral helyettesítik, amely kisebb névleges teljesítménye ellenére még jót is tehet a leggyorsabb C4-esnek, jóval nyomatékosabb karaktere révén.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.