Felújítják a Kia Magentist

2008.03.21. 15:08

New Yorkban mutatták be a Kia családi limuzinjának átdolgozott változatát.


Galéria - kattintson a képre

A típus legfeltűnőbb újdonsága a teljesen átdolgozott hűtőmaszk, ami egyben valószínűleg az összes nagyobb Kia egyenarca lesz a következő években. A Magentis, vagy ahogy Amerikában nevezik, az Optima új orrkialakítása sajnos ugyanolyan semmitmondó, mint a Koup tanulmányé; úgy tűnik, a Kia ebben a végletes egyszerűségben véli megtalálni a nagyobb típusaihoz illő egyéniséget. A Magentis azonban eddig is az egyik legunalmasabb külsejű autó volt a piacon, így az új orr-rész akár előrelépésként is értelmezhető. Hátul jóval kevésbé feltűnőek a változások. Bár a lámpák vonalát itt is átszabták egy kissé, de ez nem változtat sokat az összképen. Csiszoltak egy keveset a motorválasztékon is. A 2,4 literes benzinmotor, amellyel Európában nem kapható a típus, 162 helyett 175 lóerős lett, míg a 2,7 literes V6-os teljesítményét 185-ről 190 lóerőre növelték.

A Magentis Európában nem tartozik a Kia népszerű modelljei közé, de Észak-Amerikában eddig is jól fogyott, viszonylag alacsony árának és korrekt minőségének köszönhetően. A Kia vezetése a felújítás kapcsán annak a reményének adott hangot, hogy a felújítással még népszerűbbé válik majd a típus, és így közelebb kerülhet legnagyobb vetélytársaihoz, a Toyota Camry, a Honda Accord, a Chevrolet Malibu és a Ford Fusion típusokhoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.