Lynx Spirit: apró szupersportkocsi Spanyolországból

2008.05.08. 13:18

Könnyű és egyszerű, mint egy Lotus, de erős, mint egy Lamborghini - így jellemezhető a Lynx nevű, Barcelonában működő vállalkozás új sportkocsija, a Spirit.


Galéria - kattintson a képre

A kétüléses sportkocsi külseje nem ígér sokat. A hossza csupán 3,7 méter, és bár a formaterve hétköznapinak aligha nevezhető, valahogy mégsem tűnik igazán eredetinek. Egy picit Lotus Elise, egy picit Renault Sport Spider, egy picit KTM X-Bow. Ráadásul a szélvédő hiánya, az alacsony profilú gumik és a szemre is szűkös belső rázós és kényelmetlen utazást ígér. A Spirit azonban sokkal több, mint aminek látszik: 650 kilogrammos karosszériájában egy 2,4 literes, 400 lóerős V8-as motor dolgozik, azaz hasonló menetteljesítményeket ígér, mint a legerősebb Lotus Seven klónok, és ez még csak az alapváltozat. Lesz 650 lóerős turbós változat, és egy különleges, igen rövid 3 literes W8-as motor is készül hozzá, amely állítólag 480 lóerős lesz.

A karbonszálas vázszerkezetnek, a szekvenciális váltónak, a brutálisan erős motoroknak és a versenyfutóműnek persze komoly ára van: az apró méregzsák alapváltozatának darabjáért is 160 ezer eurót kérnek, a turbós kivitel pedig még 36 ezer euróval drágább lesz, bár nyilván akad majd olyan megszállott, akinek megér ennyit a gusztusos csomagolású halálfélelelm.