Corvette ZHZ: kölcsönözhető élvezet

2008.06.10. 11:47

A Shelby Mustang után a GM sportkocsijából is készítettek egy speciális sorozatot a Hertz autókölcsönző számára, amelyet bárki kivehet néhány napra, megtapasztalni a sportkocsi által nyújtott élményt akkor is, ha egy saját példányra nem telik.

Ahogy a kölcsön-Mustangok, a Corvette ZHZ sorozat is egyedi részletmegoldásokkal készül. Mind az 500 példány sárga-fekete fényezést, a fekete, bőr kárpitozású belső teret és hatsebességes, kézzel is kapcsolható automata váltót, mágneses elven változtatható karakterű lengéscsillapítókat és jellegzetes, hétküllős felniket kap, így nem lesz nehéz azonosítani a kölcsönző Corvette-jeit. Ezen kívül az autó belsejében számos helyen felbukkan a ZHZ jelzés. Az autó egyébként egy jobban felszerelt alap-Corvette-nek felel meg, a motortérben a jól ismert, 436 lóerős, 6,2 literes V8-assal.

A Corvette-ekkel a kölcsönzőhálózat 12 ezer darabos, nagy teljesítményű autókból álló élményautó-flottáját bővíti a jövő hét végétől: a sportkocsik 24 nagyvárosban lesznek elérhetőek Észak-Amerika-szerte. Mindezt persze a piaci verseny jegyében: egy másik nagy autókölcsönző, az Avis például hónapok óta kínál Corvette-eket, ha nem is ilyen különleges, gyárilag átalakított példányokat.