Feltámad a Ford Capri?

2008.08.25. 14:59

Ismét előkerült a régi pletyka a Ford olcsó kupéjának feltámasztásáról, és mint öt éve, remélhetőleg ezúttal sem bizonyul alaptalannak.

2003 első felében heti rendszerességgel emlegették a Capri újjáélesztésének tervét, aztán szeptemberben megjelent a Visos tanulmány , egy hosszú orrú kupé, amelyből akár szériamodell is lehetett volna. Nem lett, bár már akkor is azt mondták a Fordnál, hogy talán öt év múlva . Az öt év eltelt, és ismét itt a pletyka egy új Capriról, amely megszorongathatná a Volkswagen Sciroccót. Biztosat persze senki sem tud, de a pletykák szerint egy viszonylag könnyű, 1,2 tonna körüli, Focus-alapú kupé készül, 140 és 250 lóerő közti teljesítményű, négy- és öthengeres motorokkal, 2+2 üléses belsővel.
Ez persze a hagyományok lábbal tiprását jelenti - az eredeti Capri hátsókerék-hajtású volt, hosszában beépített orrmotorokkal és jellegzetes, hosszan előrenyúló orral -, de a különleges műszaki megoldások feleslegesen megdrágítanák az autót.

A Ford részéről nem csak a VW Scirocco sikere indokolná, hogy elkészítse a Capri modern megfelelőjét, hanem az a tény is, hogy a legendás kupé 2009 őszén lesz kerek 40 éves. Egy ilyen alkalmat pedig vétek volna kihagyni, hisz több százezer lehetséges vásárló nosztalgiáját állíthatnák munkába saját sikerük érdekében.