Tuningcégként tér vissza a Brabham

2008.11.10. 08:03

Tizenhat éve tűnt el a Formula 1-ből a Brabham márkanév, és senki nem számított rá igazán, hogy valaha is visszatér.

A versenypályákon egyelőre nem is láthatjuk viszont, de az hónap végén az Essen Motor Show-n bemutatkozik a Brabham Racing, rögtön három, igen alaposan átalakított BMW-vel. Az egykor fényes győzelmeket arató versenygépekre csak a jelvény emlékeztet, amelyen egy stilizált F1-es orrkúp látható, és az autók elnevezése: mindhárom típus neve a BT betűkombinációból és egy kétjegyű számból áll. A BT60-as - az egyetlen a trióból, amelynek a nevét már használták, a legutolsó Brabham versenyautót hívták így - az M5-ös BMW tuningváltozata, a BT70-es az X6 átalakításából született, a BT92-es pedig az M3-ason alapszik. Az autókról egyelőre nagyon keveset lehet tudni: csak a BT92-esről közöltek egy képet, és bár ezen jól látszik, hogy a karosszéria legtöbb eleme teljesen új, csak sejthető, hogy a motortér tartalmát sem hagyják érintetlenül.

Egy-egy kezdő cég az amúgy is zsúfolt tuning-piacon manapság nehezen rúghat labdába, de az új vállalkozás előtt hatalmas lehetőség áll, hiszen az autósport rajongói még emlékezhetnek az 1980-as évek villámgyors Brabham BMW-inek elsöprő sikerére. A kérdés csak az, hogy ki tudják-e használni a lehetőséget.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.