Összevonja tuningrészlegeit a Ford

2008.12.05. 14:42

Az európai Team RS és az amerikai Special Vehicles Team (SVT) hamarosan összeolvad, így a jövőben egy helyen tervezik majd a Ford összes sportos típusváltozatát.

Az új tuningrészleg vezetésével, és az összevonás levezénylésével Jost Capitót bízták meg, aki eddig a Team RS igazgatója volt, így bőven vannak tapasztalatai ezen a területen. A sportos modellek globális fejlesztése több szempontból is logikus, és régóta esedékes lépés. Egyfelől a Ford hosszabb távon világszerte egységesíteni szeretné a kínálatát, másrészt így számos, egymást átfedő fejlesztést lehet összevonni, ami jelentős megtakarítást jelent. Az első generációs Focusból például külön készült ST és RS változat Európa számára, és SVT kivitel az amerikai piacra. Ezeket a típusváltozatokat két különböző csapat fejlesztette, és a gyártás is más-más helyszíneken zajlott.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Team RS, vagy az SVT bázisán folyik-e az új részleg szervezése, bár ez utóbbi lehetőség tűnik valószínűbbnek, mivel Capito a Ford amerikai központjából irányítja majd az átszervezést.