M osztályú lesz a következő hibrid Mercedes

2009.01.23. 08:54

A benzines S400 Blue HYBRID bevezetése után egy a hírek szerint fejlettebb technikát felvonultató dízelmotoros szabadidőautó, az M osztály lesz a Mercedes következő hibrid modellje. Az új M mercit várhatóan az év második felében kezdik forgalmazni.

A 3,2 literes, alacsony CO2 kibocsátású Bluetec turbódízel az elektromotorral megerősítve nagyjából 340 lóerős lesz, így a hibrid teljesítménye vetekszik majd a V8-as benzinmotor hajtotta ML500-as és ML550-es modellekével - nyilatkozta a Mercedes egyik fejlesztő mérnöke, Neil Armstrong. Az elektromotorok segítenek a gyorsításnál és töltik az akkut, melynek az energiájával a jármű képes lesz rövid távon gázolaj-fogyasztás nélkül haladni. Armstrong szerint az új hibrid CO2 kibocsátása nem fogja meghaladni a 200 g/km-t.

Az S400 BlueHybridet júniusban dobják piacra Európában, augusztusban már Kínában is kapható lesz, szeptemberben pedig már az amerikaiak is megvásárolhatják. A dízel-elektromos M osztály forgalmazása nem sokkal ezután kezdődhet meg.